Jouw Mediafabriek is in 2008 opgericht door Jolanda Kleij.

Een enthousiast blond ding dat nu eenmaal graag met een schrijfblok door het leven gaat. De passie voor de Nederlandse taal en de wereld van magazines en interviews is er altijd al geweest. Via een kleine omweg door eerst de commerciële hbo-opleiding account management te volgen en af te maken, is het uiteindelijk toch de journalistiek die trekt. Aan de hogeschool Windesheim School of Media behaalt Jolanda in 2007 haar diploma. Klaar voor het echte werk.

Nog tijdens haar studie begint Jolanda met vrijwilligerswerk bij de lokale omroep Smart RTV. Hier is ze van begin tot eind bezig met radio- en televisieproducties.

Zowel voor als achter de schermen werkt ze aan verschillende programma’s en daarmee groeit een nieuwe passie. Twee jaar lang heeft ze haar eigen radioprogramma ‘de politieke scheidsrechter’ waarin wekelijks (politieke) gasten aanschuiven en vele discussies gevoerd worden. Op televisie presenteert ze diverse uitzendingen en geeft sfeerverslagen van festivals en andere evenementen. Jolanda weet zich in deze periode te ontwikkelen tot prima live-interviewer. 1 take is genoeg.

In 2008 wil Jolanda meer doen met het medium televisie. Ze ontdekt de talentvolle singer/songwriter Frank Foks. Samen met cameraman Hugo van der Meer begint ze aan een reportagedocumentaire over de groei van talent tot artiest. Dit is een levend document, wat op een later moment uitgebracht zal worden. Als de tijd rijp is en Frank Foks is waar hij zijn wil.

Tegelijkertijd richt ze haar eigen bedrijf Jouw Mediafabriek op om freelance te kunnen schrijven voor verschillende magazines. Als vast redactielid schrijft ze bijvoorbeeld mee aan verschillende edities van het frisse ondernemersblad 3igenzinnig. Hiervoor houdt Jolanda interviews met startende, succesvolle en/of bekende ondernemers, zoals Raemon Sluiter en Stacey Rookhuizen. Als freelance tekstschrijver gaat het hard en Jouw Mediafabriek heeft ondertussen ruime ervaring op gedaan met het schrijven van teksten van elk kaliber. Van journalistiek interview tot nieuwsbrief en van website tot handleiding.

De diversiteit die het journalistieke vak biedt, past perfect bij Jolanda. Zo blijft het leven vol uitdagingen en ambities. Een eigen magazine is van begin af aan een wens. En verder? Wie weet! Een televisieproductie? Een boek? Of aansluiting bij een gerenommeerd magazine? “Als ik er maar blij van word!”

muis
foto
theezakjes
telefoon
labello